És un autèntic privilegi i honor haver estat seleccionada per formar part en l’exposició “Visit Spain” d’Alacant, organitzada per PhotoESPAÑA i inspirada amb l´obra del gran fotògraf Ramón Masats. Podrem gaudir de l’exposició al voltant de 3 entorns insignes de la ciutat d’Alacant: el MACA (Museu d’Art Contemporani), el Centre Cultural Las Cigarreras i la Sala d’Exposicions LLotja del Peix fins a finals d’octubre.

 

RAMÓN MASATS. Revolució del llenguatge fotogràfic.

Tomelloso, Ciudad Real, 1960.

Ramón Masats forma part d’una generació de fotògrafs espanyols que trencaria per complet el motlle del llenguatge fotogràfic als anys 50. La renovació de la narrativa fotogràfica cap a una mirada més personal, fresca i intima agafava cada cop més protagonisme, i trencava amb el estatisme del tradicional cronista que fins aleshores sols s’havia centrat en els aspectes més tècnics de la fotografia. Açò va fer canviar el estatus de l’ofici del fotògraf per complet, passava a ser un narrador en primera persona, i no sols un operari tècnic. 

Pamplona, 1957.

El famós reportatge de Masats en els Sanfermins del ’57, va ser un punt d’inflexió que  revolucionaria els cercles fotogràfics més destacables del moment, ja que Masats suposava un cop d’aire fresc vingut de l’extra radi. Els posteriors encàrrecs per retratar les tradicions i “tòpics espanyols”, eren una clara declaració d’intencions. A través d’un radical enfocament selectiu de les imatges, manifestava una narració fotogràfica més personal, intima i lliure, en un moment en que Espanya vivia dintre d’una bombolla totalment confrontada al progrés d’Europa i del món.

 

Tierra de Campos, Valladolid, 1962.  /   Burgos, 1961.

             

 

error: Content is protected !!